Tier 4 Vize

Sevgili Ogrenciler,

İngiltere’ye 6 ay ustu akademik programlar üniversite / master eğitimi için gidecek öğrencilerin Tier 4 General Student Visa (GSV) kategorisinde vize başvurularını yapmaları gerekmektedir. Vizeniz, tam kabulunuz olan programlar için eğitim süresini kapsayacak biçimde basılır. Bu vize türü üniversite/master eğitimi alacak öğrencilerin, kayıt yaptırmış oldukları okul bir devlet okuluysa haftada 20 saat çalışma izni vardır. Bu vize kategorisi ile seyahat eden öğrenciler vizelerini İngiltere’den uzatabilir.

Banka Mektubu Taslağı

Banka Mektubu Örneği

Sponsorluk Mektubu Örneği

Genel Ogrenci Vizesi Icin Gereken Belgeler

Vize basvurusunda hicbir belgenin fotokopisi, yada noter tasdikli fotokopisi kullanilamaz. Butun belgelerin orijinal olmasi gerekir
Türkçe belgelerin yeminli tercumandan tercumesi gerekir. ( Dokümanların tercümelerinde, tercume yapan kişinin ismi, tercüme bürosunun iletişim bilgileri ve tercümenin yapildigi tarih belirtilmelidir)

• Online vize başvuru formu ve Ek 8 Formu ( Edcon Danısmanları Yardımcı olacaktır)
• Vesikalık Fotograf (35 x 45 mm ebadında, beyaz fonlu)
• Vize ücreti –322 £ ( kredi karti ile online olarak ödenir)
• Sağlık Sigortası Ücreti – yıllık 150 £ ( kredi karti ile online olarak ödenir)
• Kayıt olduğunuz okulunuzdan gönderilecek CAS numarası / CAS belgesi (CAS numarası, tam kabulu olan öğrencileri için atanan bir numaradır, bu numara ile konsolosluk online sistemlerinde eğitiminiz ile ilgili butun bilgilere erişebilir. )
• Okulunuza sunmuş olduğunuz ve CAS belgenizde belirtilen akademik dokümanların (diploma, transkript, IELTS…) orjinalleri
• Banka Hesabı ya da hükümet burslusu öğrencilerin sposorluk mektupları
• Hesap sahibi anne ya da babanızsa sponsorluk mektubu 
• Vukuatlı aile nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınır)

Banka hesabi ile ilgili gereklilikler (İngiliz ya da Türk hükümeti bursiyerleri için geçerli değildir)

• Ogrenciler kendilerine, anne ya da babalarina ait sahsi hesaplarinda toplam giderler icin yeterli fon gostermek zorundadır.
• Anne ve babanin disindaki sahislarin hesapları ya da bu sahısların ortak olduğu sahsi hesaplar kabul edilmez
• Sirket hesaplari kabul edilmez
• Gösterilmesi gereken yeterli fon, 1yil yada 1 yildan uzun programlar icin 1 yıllık toplam egitim ucreti ve 9 aylık yasam gideri toplanarak hesaplanır.
1 yıldan kisa programlar icin ise program suresince olusacak egitim ve yasam giderleri toplanarak hesaplanır
• 1 yıllık yasam gideri Londra icinde egitim alacak ogrenciler icin 11.385 £, Londra disinda egitim alacak ogrenciler icin 9135 £ kabul ediliyor (Londra ici icin aylik 1265 £, Londra disi icin aylik 1015 £ olarak hesaplanıyor)
• Eger paraniz £ cinsinden değilse kur hesabi için bu web sitesi kullanilmaktadir. www.oanda.com/convert/classic.
• Bu paranin en az 28 gundur kendinize, anne yada babaniza ait, sahsi banka hesabinizda bulunuyor olmasi gerekiyor, yani bu parayi vize basvurunuzdan en gec 28 gun once bankaya yatirmis olmalisiniz
• Paranin vadesiz hesapta bulunmasi tavsiye edilir. Vadeli hesaplar ya da fon hesaplari 28 gunluk geçmişin tek hesapta gösterilmesi konusunda problem yaratmaktadır. Lutfen paranizi vize başvurunuzu yapmayı planladığınız tarihten 28 gun once vadesiz hesaba yatırınız. Vadeli hesaplar ve Fon hesapları konusundaki uyarımızı dikkate alınız
• Paranızın banka hesabındakı 28 gunluk geçmişi banka cüzdanında acık olarak gorunmuyorsa bunu ifade eden bir banka mektubu almanız gerekir. Ekte ornek bir mektup ve mektup taslağı görebilirsiniz
• Banka hesap cüzdanınızın ya da banka mektubunuzun son 31 gun içinde ama olabildiğince güncel bir tarihte alınmış olması gerekmektedir.
• Para anne yada babanizin hesabinda da olabilir, bu durumda hesap sahibinden sponsorluk mektubu gerekir. Ekte ornek bir sponsorluk mektubu görebilirsiniz.
• Banka hesap cüzdanlarında ve banka mektuplarında hesap sahibinin ismi, para miktarı ve döviz cinsi, hesap numarası, belge tarihi, logo ve kase bulunmalıdır.
• Daha önce mümkün olan kredi kullanma imkanı artık bulunmamaktadır. Paranızın 28 gunluk geçmişini göstermek yerine kredi kullandiginizi göstermeniz artık mumkun değildir.
• Bazı üniversiteler CAS numarasının öğrenciye gönderilmesi için belli bir tutarda depozit veya okul ücretinin tamamını isteyebilir. Okullara ödenen eğitim ücretleri CAS sisteminde belirtilmesi durumunda bankada gösterilmesi gereken eğitim ucreti tutarından düşülebilir.
• Devlet universitelerine, yurtlarında barınmak uzere konaklama ucreti ödeyen öğrenciler bu ödemelerinin maximum 1020 £ ‘lik kısmını banka hesabında göstermek zorunda oldukları yasam gideri tutarından düşebilirler
• Ingiltere için geçerli Tier 4 öğrenci vizesi olan ve bu vize ile 6 ay ya da daha uzun sureli bir program bitirmiş öğrencilerin, yeni vize basvurularinda eğitim ücretlerinin tamamını, 2 ay dan uzun sureli programlar icin 2 aylık yasam gideri tutarını göstermeleri yeterlidir.
• Master yada lisans oncesi 3 ay ve alti sure ile Pre Sessional Ingilizce egitimi alacak ogrenciler sadece pre sessional programlari için CAS alabiliyorlarsa sadece pre sessional program icin vize basvurusu yapabiliyor, ilk etapta pre sessional program suresince vize veriliyor, master icin vizenizi Ingiltere’den uzatabiliyorsunuz. Ingiltere’den vizenizi uzatirken yine yukarıda belirtilen finansal kosullari saglamaniz gerekiyor
• Basvurudugunuz okul tarafindan gonderilen CAS mektubunda , kabulunuzun hangi belgelerinize dayanilarak verildigi belirtilmis olacak, bu belgelerin de orjinallerinin vize basvurusunda sunulmasi gerekir.

PBS Tier 4 (ogrenci) video mulakat ile ilgili on bilgi.28 Haziran 2013 tarihinden itibaren PBS Tier 4 (ogrenci) basvurusu yapan kisilerin, Vize Basvuru Merkezi’nde randevularinin bir parcasi olarak video mulakata ihtiyaclari olacaktir. Bu tur randevunun Adana ve Antalya’daki Mobil Biometrik Kliniklerde mevcut olmadiigini belirtiriz.”
www.visainfoservices.com/Pages/Content.aspx?tag=Welcome_Page&language=9

Ornek video seçeneklerini izleyebileceğiniz link:

vimeo.com/65903654 ŞİFRE: INTOtv2013


Önemli Bilgiler

• Lisans mezunu öğrencilerin vize basvurularinda diplomolarını sunmaları gerekir. Gecici mezuniyet belgeleri istisnai durumlar dışında konsolosluk tarafından kabul edilmemektedir.

• Vize başvurunuzu programınızın başlangıcından en fazla 3 ay once yapabilirsiniz

• Programınız 6 aydan uzun ise ya da pre sessional program ise, vizenizin geçerli olduğu tarihten itibaren, Ingiltere’ye program başlangıcınızdan en fazla 1 ay once girebilirsiniz. Programınız 6 aydan kısa ise ve pre sessional program değilse, vizenizin geçerli olduğu tarihten itibaren, Ingiltere’ye en fazla 7 gun önceden girebilirsiniz

• CAS belgeniz son 6 ay içinde düzenlenmiş olmalıdır

• CAS belgesini daha once bir vize basvurusunda kullandıysanız ya da vize reddi aldıysanız aynı CAS belgesi ile tekrar basvuramazsiniz.

• Pre Sessional Programiniz 3 ay yada daha kisa sureli ile universite/ve master programınızdan da sartsız kabul ve CAS belgeniz var ise vizeniz butun eğitim surecini kapsayacaktır. Universiteler her zaman pre sessional programa gitmek zorunda olan öğrencilerin universite /master programlari icin pre sessional öncesi tam kabul ve CAS vermeyebilir. Bu durumda sadece pre sessional program icin vize verilir ancak vizenizi Ingiltere içinden uzatabilirsiniz.

• Egitimi boyunca yaninda eş, çocuk gibi “dependant” götürmek isteyen öğrencilerin egitim suresinin minimum 1 yil olmasi, devlet burslusu öğrenciler için ise bu surenin minimum 6 ay olmasi gerekmektedir. www.gov.uk/government/publications/guidance-for-dependants-of-uk-visa-applicants-tiers-1-2-4-5

• Vize basvurulari genellikle 3 hafta içinde sonuçlanmaktadır. Yogun donemlerde vize basvurularinin sonuclanmasi 4-5 hafta sürebilmektedir

Asagidaki linkte Tier 4 kategorisinde vize basvurusu yapan öğrencilerin vize basvurularinda kullanabilecekleri Ingilizce Yeterlilik Sınavları ve Universite / Master kategorisinde saglanmasi gereken B2 seviyesinin skor karsiligini gorebilirsiniz

www.gov.uk/government/publications/guidance-on-applying-for-uk-visa-approved-english-language-tests

Asagidaki linkte Tier 4 vize kategorisi ile ilgili bilgi rehberini gorebilirsiniz

www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/422115/2015-04-14_T4_Migrant_Guidance_April_15.pdf



EDCON Education Consultancy
Valikonagi Cad.Konak Apt. No:67 K.7
Nisantası /Istanbul Turkey
Tel: +90212 23448 99
Fax :+90212 2301761
www.edcon.com.tr